Scones:
2 dl soja- alternativt havremjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 g mjölkfritt margarin
Sätt ugnen på 275 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sojamjölk och smält margarin lite i taget under omrörning tills du har en slät och någorlunda fast smet. Forma till scones, lägg upp på en bakpappersbeklädd plåt och sätt in i ugnen i 10-12 minuter.
Till det vaniljsoyghurt med hackat äpple och hasselnötter. Samt en ananassmoothie och hemmapressad morots/apelsin/ingefärajuice.
Och sist men inte minst något som kan liknas vid en slags efterrättstallrik bestående av nystekta bananplättar med hallon plus Pain au chocolat.
Pain au chocolat:
1 smördegsplatta per kreation
1 rad mörk choklad per kreation
Sätt ugnen på 190 grader celsius. Rulla in chokladraden i smördegsplattan så att den blir som en stång i mitten av brödet. In i ugnen tills bakelserna blivit gyllenbruna, brukar ta ca 10-15 minuter. Servera.
Sa jag att jag blev mätt?
mmmm pain au chocolat!
SvaraRaderaja, pain au chocolat är så jävla gött. Borde spisas oftare.
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaVegomässan firar i år 5-årsjubileum och vi vill väldigt gärna ha med er blogg på festligheterna.
Vegomässan har snabbt blivit ett uppskattat och efterlängtat arrangemang för Sveriges alla vegetarianer och veganer och som en inofficiell branschträff för företag inom vegetarisk kost och djurvänliga produkter. Vi räknar i år med ett besökarantal på omkring 2000-2500 personer under en dag och hoppas att ni vill göra oss sällskap och visa upp er blogg för besökarna som till stor del är veg*ner/vegointresserade och aktiva djurvänner.
Återkom gärna inom kort om ni är intresserade.
Med vänliga hälsningar
Ulrika Åhman
Mobil 0736 511413
Vegomässan 2012
Box 385, 114 79 Stockholm, Sweden
E-post: info@vegomassan.org
Hemsida: www.vegomassan.org
Facebook: www.fb.com/vegomassan