lördag 21 april 2012

Lasagne på bechamelsås med smak av citron

Bechamelsås med smak av citron:
3,5 dl sojamjölk
2,5 dl havregrädde
50 g mjölkfritt margarin
1 dl vetemjöl
1 citron
muskot
salt
peppar

Smält margarinet i en kastrull, vispa ner mjölet utan att klumpar bildas. Tillsätt sojamjölk och havregrädde och låt koka upp. Finriv under tiden citronskalet. Tillsätt citronskal och citronjuice från lite mindre än halva citronen och smaka av med salt, peppar och muskot när önskvärd konsistens uppnåtts.

Använd såsen i lasagne (eller andra pastarätter); lägg ut lasagneplattor i en ugnsfast form, lägg upp ordentligt med sås på varje lager och gör till exempel ett lager med 250 g skivade plommontomater och ett lager med förstekt schalottenlök, bladspenat och örter. In i ugnen på 200-225 grader celsius tills allt göttat ihop sig ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar