Till förrätt spisades vietnamesiska sommarrullar.
Som huvudrätt serverades saffransmarinerade kikärtor (tillagade ungefär som i detta recept, minus sesamolja och citron), fransk potatissallad, balsamicorödbetor, sockerärtor och en lätt sallad på morötter, ruccola och sesamfrön.
Fransk potatissallad:
10 st normalstora potatisar av fast sort
halvt knippe färsk dill
1/3 rödlök
2,5 msk senap
0,25 dl olivolja
1 dl havregrädde
1 tsk svartpeppar
0,75 tsk salt
Skär potatisarna i jämnstora bitar (typ i fjärdedelar) med skalet kvar och koka i cirka 18 minuter (lite beroende på bitarnas tjocklek, känn med en sticka). Häll av kokvattnet och låt svalna. Vispa ihop olja och senap, tillsätt därefter havregrädde och blanda väl. Skär rödlök i halvcirklar så tunt du förmår, hacka dill. Rör ner lök och dill i senapsblandningen, smaka av med salt och peppar. Häll nu senapsblandningen över potatisen, blanda ordentligt och ställ på ett svalt ställe.
Balsamicorödbetor:
4 normalstora rödbetor
1,75-2 msk crema di balsamico
ca 0,5 tsk salt
Skala rödbetorna och riv grovt. Blanda ner crema di balsamico och salt och smaka av. Serveras svalt.
Efterrätten bestod av chokladmousse på avokado plus bär. Tråkigt nog hade jag inte fått tag i särskilt mogna avokados men det blev rätt bra ändå efter lite höftande.
Köket var långt ifrån optimalt och vi stötte på en rad utmaningar, men alla som hjälpte till med matlagningen var duktiga och trevliga och bidrog till fin stämning. Vill tacka alla som peppade och kom fram med uppmuntrande ord och kroppsspråk efteråt. Finisar. Om det var någon deltagare som tyckte det smaka gött så tycker jag att ni ska tacka de som hjälpte till i köket, för själv lagade jag knappt någon mat alls. Vill passa på att tacka Camilla Bergvall dels för bilderna i detta inlägg, men framför allt för att du drog i hela arrangemanget på ett grymt sätt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar