måndag 16 april 2012

Tagliatelle Verde

Detta är ett galet enkelt sätt att göra sin pastarätt lite lyxigare och mer spännande. Istället för gammal vanlig spaghetti, helt enkelt.

Tagliatelle Verde:
ca 250 g tagliatelle
75 g ruccola eller babyspenat eller liknande
1/3 dl olivolja
salt
en skvätt balsamvinäger
50 g pinjenötter

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, under tiden som pastan kokar kan du passa på att torrosta pinjenötterna med en nypa salt. När pastan uppnått önskvärd konsistens hälls vattnet av, tillsätt bladgrönt och  olivolja till kastrullen och blanda väl. Smaka av med balsamvinäger och salt. Strö rostade pinjenötter över din tallrik.
Servera gärna tillsammans med mandelfyllda oliver samt grön sparris stekt med schalottenlök. Häng gärna i solen när du käkar. Må fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar