onsdag 24 november 2010

Indiska knyten 2.0

De förra jag gjorde var så himla goda att jag kände att det vore ett svek mot mina smaklökar om jag inte lagade den rätten igen. En ny smakvariant borde smaklökarna också gjort sig förtjänta av, därav;

Indiska knyten med bladspenat

200-250 g bladspenat

1 litet blomkålshuvud (ungefär ett halvt normalstort)

2 dl röda linser
7 potatisar
2 morötter
olja
1,5 dl kokosmjölk
sesamfrön
vegetabilisk smördeg
curry
sambal olek
ingefära
salt
sesamolja

Koka skalad och tärnad potatis tillsammans med fint skuren blomkål i lättsaltat vatten. Koka samtidigt röda linser i en annan kastrull. Häll av vattnet och ställ kastrullerna åt sidan. Stek spenat i olja tillsammans med curry, salt och ingefära. Tillsätt rivna morötter och sambal olek. I med potatis och blomkål och låt dem beblanda sig ordentligt med vad som redan finns i pannan. Tillsätt sedan sesamolja, kokosmjölk och röda linser. Låt blandningen götta ihop sig ordentligt (den ska vara lite som en tjock röra). Låt blandningen svalna. Lägg lite av blandningen i hörnet av en kvadratisk smördegsbit. Vik över degen och tryck ihop. Pensla med lite olja och strö över sesamfrön In i ugnen på 225 grader celsius i 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar