torsdag 16 december 2010

Working class hero

En del bekanta knegare har efterfrågat matlådetips. Jag vill inte vara svår, och dessutom så har även jag ibland fullt upp med jobb, exkursioner eller annat som helt enkelt nästintill kräver en lunchlåda. Fölk brukar klaga på att det tar så himmelens lång tid att laga egen mat och att det ska gå på en kvart och allt det där. Slår man ut tiden nedan skådbara recept tar att tillaga per portion blir det inte många minuter, så håll i hatten.

Knegarens pastasallad
500 g pasta (typ penne)
några hundra g hackad spenat
240 g kokta kikärtor
ca 20 st soltorkade tomater
200-300 g champinjoner
1 dl sojamjölk
1,5-2 dl naturell olja
1 msk senap
0,5 msk äppelcidervinäger
salt
peppar
sambal olek

Koka pastan. Ta fram en stor skål och blanda ihop sojamjölk, senap, vinäger, salt peppar och sambal olek. Tillsätt olja genom att låta den rinna i en tunn strimma ner längs en mixerstav samtidigt som ingredienserna mixas med den samma. Kör på tills konsistensen är tjock och majonnäsig. Rensa, skär upp och stek champinjoner tillsammans med spenat och blanda sedan ner tillsammans med kikärtor och hackade soltorkade tomater i skålen. Häll av kokvattnet från pastan och låt den vara med i leken med den andra ingredienserna i skålen. Blanda väl.


Vad man behagar ha i sin pastasallad är ju såklart upp till var och en och detta recept är såklart aplätt att variera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar