Gulaschgryta:
4 potatisar
1 grön paprika
3 morötter
400 g krossade tomater
1 gul lök
2 nävar torkade sojagrytbitar av valfri sort
1-1,5 korkar liquid smoke
1-2 tsk starkt rökt ungerskt paprikapulver
salt
svartpeppar
en skvätt sojasås
2 vitlöksklyftor
vatten till kokning
smakneutral olja till stekning
Skala lök, potatis och morötter. Häll kokhett vatten över sojabitarna och låt stå och dra i ca 10 minuter, häll sedan av vattnet och pressa ut så mycket vatten som möjligt ur grytbitarna. Hacka lök, skär potatis och morötter i lagom stora bitar. Fräs lök i olja i en stor kastrull, tillsätt potatis, morötter, pressad vitlök och rökt paprikapulver efter någon minut. Rör ner grovhackad paprika, sojabitar och liquidsmoke efter några minuter. Häll över krossade tomater, och sedan vatten så att ingredienserna täcks. Låt puttra tills potatisen och morötterna fått behaglig konsistens, smaka av med sojasås, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar