Åh, husmanskost alltså. Varma känslor i bröstet. Ändå äter jag det ganska sällan, men så finns det ju faktiskt en helt fantastisk värld där ute med mat från när och fjärran som ska utforskas. Jag åt de där gamla goda sojabullarna tillsammans med rårörda lingon, klyftpotatis (kryddad med persilja, mejram och citronpeppar), sallad på rårivna morötter och rättika, samt en fin och krämig havregräddsås.
Havregräddsås:
2,5 dl havregrädde
0,5-1 msk vetemjöl
ca 1 msk mjölkfritt margarin
1-1,5 msk sojasås
salt
peppar
Smält margarinet i en kastrull på låg värme, tillsätt vetemjölet under kraftig omrörning - inga klumpar tolereras. Blanda till en slät men lös smet, rör ner havregrädden och låt puttra till önskvärd konsistens. Smaka av med salt, peppar och sojasås.
söndag 19 februari 2012
All out husmanskost
Etiketter:
Fauxmeat,
Husmanskost,
Potatis,
Sås,
Veganiserat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Psst! Du behöver en "husman"-etikett/tag :D
SvaraRaderaTrue dat, bra idé, ska fixas inom kort!
SvaraRaderaDone!: http://moresunshinelightbreeze.blogspot.com/search/label/Husmanskost
SvaraRadera