måndag 2 januari 2012

Hej 2012!

Tänkte inleda nya året på bloggen med att redovisa slutet på förra året. 3-rätters vegansk nyårs meny lagades till 9 finisar och peppman var hög.
Förrätt: Champinjonsoppa med balsamvinäger och färsk timjan (ungefär som den här, fast med lite modifikation)
Huvudrätt: Sötpotatismos, sesam/apelsinglaserad hemmagjord seitan, béarnaisesås och sallad på babyspenat, ruccola och tomat.
Efterrätt: Chokladmousse med frusna bär.

Ingredienser:
6 st mogna avokadofrukter
4-5 dl kakao
ca 1 msk citronjuice
1 dl vatten
1,5-2 dl ljus sirap
frusna bär av önskad mängd och sort

Dela avokadofrukterna i två delar, gröp ur kärna och töm skalet på dess innehåll. Mixa fruktköttet tillsammans med vatten till en jämn puré. Smaka av med kakao, citronjuice och sirap, mixa väl. Ställ i kylen, ta fram när det är dags för efterrätt och toppa med frusna bär.

Går kakao och avokado verkligen ihop? Middagsdeltagarna fick gissa ingredienserna till efterrätten och ingen kom på tanken att avokado kunde vara en, så man kan nog säga att avokadosmaken är rätt väl maskerad. Sen att det smakade tokgött är en annan femma.

Sen efter middagen festade vi skiten ur den lilla stump som var kvar av 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar