fredag 5 november 2010

Champinjonsoppan

Här kommer en krämig champinjonsoppa som funkar finfint som förrätt, alternativt som ett lättare mål om man serverar det med några schyssta mackor med gött pålägg på.

Champinjonsoppa
500 g kastanjchampinjoner
2 gula lökar
2,5 dl sojagrädde
dill
persilja
salt
peppar
vatten
citronjuice från 1/2 citron
en skvätt fikonbalsamico
en skvätt vitvinsvinäger

olja

Rosta champinjoner och lök i ugnen på 200 grader celsius tills det luktar gott. Fräs sedan lök och svamp en kort stund i kastrull med kryddor (spara några champinjoner till dekorering). Häll sedan i eventuell vätska som sipprat ur ingredienserna då de rostades i ugnen, tillsätt vatten och låt koka några minuter. Mixa soppan slät med hjälp av en mixerstav, rör ner sojagrädde, citronjuice, fikonbalsamico och vinäger. Smaka av.

2 kommentarer:

  1. Åh, låter ju buuusenkelt och mumsigt. I shall try this one someday soon!

    SvaraRadera
  2. Jo, denna är faktiskt sjukt enkel att göra. Och sjukt god! Tror det vore fint med en variant på denna där man använder hälften kantarell hälften kastanjchampinjon, och kanske i med två potatisar om man vill ha den lite matigare.. haha fast det har jag förstås inte provat än så det får bli senare..

    SvaraRadera