söndag 22 januari 2012

Kroppkaka med seitanfyllning

Kroppkakor
Grund:
12 potatisar
2 dl kornmjöl
1 dl vetemjöl
1 msk vatten
1 msk ströbröd
salt efter smak

Fyllning:
200 g hemmagjord seitan
1 gul lök
olja till stekning

Skala och koka potatis till den mjuknat, häll därefter av vattnet och stampa till mos. Rör ner kornmjöl, vetemjöl, vatten, salt och ströbröd och blanda tills du har en enhetlig massa. Koka upp en stor kastrull vatten. Hacka seitan och lök och stek tills de fått lite stekyta. Lägg upp lite fyllning på en plätt grunddeg och forma till en rund kaka så att fyllningen hamnar i mitten, forma varsamt så att kroppkakorna får en slät och fast yta. Lägg försiktigt ner kroppkakorna i det kokande vattnet med hjälp av en hålslev och låt koka/sjuda tills dess att kroppkakorna spontant flyter upp till ytan.
Servera till exempel på bädd av romansallad tillsammans med rårörda lingon och sallad på äpple, rättika, limejuice, valnötter.

2 kommentarer:

  1. Ååh, är så sjukt pepp på att göra vegetariska kroppkakor! Kroppkakor var typ det bästa jag visste som liten.

    SvaraRadera
  2. Ah, det är alltid fint att återuppleva gamla matminnen, fast själv har jag faktiskt aldrig ätit kroppkakor innan men det var gött!

    SvaraRadera