Vad är det då? Valid question. Så vitt jag förstod det hela var det kimchi och grillad seitan som man la upp på ett salladsblad, rullade ihop till en boll och sedan åt direkt ur handen. Jag försökte mig på en re-make!
Istället för kimchi (för ärligt talat, det är gött men jag pallar inte syra grönsaker själv på en vanlig vardag) tärnade jag rättika och gjorde en sås med plommontomater, grillad paprika och sambal oelek som bas. Det var gött och passade fint. Och så gjorde jag egen seitan.
Och la upp på ett isbergssalladsblad.
Och rullade ihop och käkade rakt ur handen. Precis som jag mindes det.
Och la upp på ett isbergssalladsblad.
Och rullade ihop och käkade rakt ur handen. Precis som jag mindes det.
Om man undrar hur man gör egna seitan strimlor kan man läsa det här. Sen är det bara att röra ihop en schysst glaze, steka strimlorna på hög värme i rikligt med olja, röra ner din glaze i pannan tillsammans med lite sesamfrön sen är du hemma!
Koreanskt - så jäkla gott!
SvaraRaderaTrue dat! Kimchi är gött också, man ska bara orka.
SvaraRadera