fredag 16 december 2011

Pumpaknyten

En fin grej som kommer med årets lite kallare månader är att rotfrukter och pumpor och annat gött finns i stora mängder, av hög kvalité och till låga priser. Att laga soppor på säsongens skörd är aldrig fel men ibland blir man sugen på annat. Typ rykande färska knyten direkt från ugnen. Drool.

Pumpaknyten:
225 g smördeg
200 g muskatpumpa
100 g morötter
1 gul lök
persilja
en skvätt vinäger av valfri sort
salt
peppar
olja till stekning

Tärna pumpa, morötter och lök, stek tillsammans med persilja på medelhög temperatur i olja så att grönsakerna får lite stekyta men fortfarande har tuggmotstånd kvar. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Lägg upp fyllning på smördegsplattor, vik ihop, sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills smördegen fått en tilltalande kulör.

Till det spisades en potatissallad med plommontomater, senap, färsk basilika, rökt tofu, rostade pumpafrön och balsamvinäger. Gött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar