Chana masala:
8 stora kvisttomater
2 gula lökar
ca 1/2 dl tomatpuré
garam masala
spiskummin
500 g kokta kikärtor
5 cm ingefära
salt
sesamolja
rapsolja
Hacka löken ganska grovt och stek i rapsolja tillsammans med garam masala, spiskummin och riven ingefära i en kastrull. Skär tomaterna i åttondelar och skär därefter åttondelarna på mitten så att varje tomat ger dig 16 små pyramidliknandebitar. Rör ner dessa i kastrullen när löken börjar bli genomskinlig. Låt fräsa och puttra under omrörning tills relativt mycket vätska runnit ut från tomaterna. Tillsätt då kikärtor och tomatpuré och rör om så att grytan blir en liten aning tjockare. Smaka av med sesamolja och salt.
Äppelraita:
1 rött äpple
2 dl naturell soyghurt
ca 1 tsk koriander
ca 1/2 tsk torkad mynta
en nypa salt
Tärna äpplet relativt fint och blanda med övriga ingredienser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar