fredag 9 december 2011

Sushi!

Äter du sushi? Ja och nej. Rå fisk? Nä. Ris inrullat i alger fyllt med gottigheter i mitten? Yessir! Och sushi är faktiskt inte alls svårt att göra, nej nej. Så här gör man - stick till affären och handla följande:
Sushiris
Noriark
Risvinäger
Salt
Gottigheter du vill fylla sushin med

Koka riset enligt anvisningarna på paketet, låt därefter riset svalna och rör ner 1/10 så mycket risvinäger som du använde vatten när du kokade riset. Smaka av med salt.
Förbered det du vill fylla sushin med, förslagsvis genom att skära i avlånga bitar.
Tofu marinerad i sukiyakisås.
Kiwi, morot och gurka. Ja, ni hörde rätt kiwi. Det var tokgött att ha i.
Avokado (och sen hade jag minimajs också men det fastnade tyvärr aldrig på bild..).
Sen är det bara att lägga upp ris så att det täcker ca 2/3 av noriarket och lägg sedan upp olika fyllningskombinationer på det. Varför inte toppa med lite rostade sesamfrön? Fukta kanten på noriarket, rulla ihop och skär därefter upp rullen i sushibitar!
Dinner is served!

2 kommentarer: