onsdag 25 maj 2011

Grönsakspaj med apelsinstanning

Titeln säger egentligen allt. Förutom hur det hela tillagas, vilket jag tänkte komma till nu... Seven simple steps, people!
1) Släng ihop ett pajskal.
2) Fyll upp pajskalet med goda grönsaker, själv använde jag 1 hackad zucchini, ca 300 g haricots verts och ett gäng selleristänger.
3) Gör en apelsinstanning på följande vis;

Ingredienser
3 dl färskpressad apelsinjuice
25 g mjölkfritt margarin
salt
peppar
dill
persilja
0,5-1 dl vetemjöl
kanel

Smält margariet i en kastrull. Tillsätt vetemjöl under omrörning. Tillsätt därefter juice och kryddor och låt koka tills stanningen börjar tjockna. Smaka av.

4) Häll stanningen över grönsakerna i pajskalet.
5) Dekorera pajen med tex tomatskivor.
6) In i ugnen på 200-225 grader celsius tills pajen fått en fin gyllenbrun ton (kanske 35 minuter).
7) Ta ut, låt svalna av så att stanningen stelnar ordentligt, käka.

4 kommentarer:

  1. Pajen är i ungnen nu. Kommer bli kanon bra tror jag!

    SvaraRadera
  2. ah, va grymt! du får gärna lämna rapport om hur det blev sen.. nyfiken!

    SvaraRadera
  3. Helnöjd! Det enda som kanske saknades var lite dekoration med soya ost.

    Kommer göras flera gånger, garanterat! :)

    SvaraRadera
  4. vad najs att du också gillart! mm, sojaost är gött!

    SvaraRadera