Grundrecept för Ungerska gifflar
1 kg mjöl
0,5 liter sojamjölk
200 g mjölkfritt margarin
0,5 msk salt
1 msk socker
0,75 paket jäst
Förebered blandning av mjöl, salt och socker. Smält margarinet och häll i mjölken. När detta blivit fingervarmt så ha i jästen. Blanda mjölblandningen med vätskan och låt jäsa. Degen ska jäsa till dubbel storlek 30-40 min beroende på hur varmt det är.
Dela sedan upp degen i bitar stora som golfbollar, kavla ut dessa till en tunna oval yta. Rulla ihop och grädda på 200 grader i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter (tills de fått en gyllenbrun ton).
Men istället för att bara rulla ihop gifflarna kan man ju fylla dem med godsaker! Tex;
300 g tofu
25 g puré av soltorkade tomater
2-3 nävar rostade och saltade cashewnötter
10 st soltorkade tomater
basilika
oregano
salt
peppar
olivolja
Finhacka cashewnötter och soltorkade tomater och blanda med övriga ingredienser.
Lägg ett tunt lager på varje "oval" innan den ska rullas ihop och in i ugnen.
Lägg därtill rödbetshummus plus couscous med körsbärstomater, broccoli och haricots verts på din tallrik och servera.
åh du gör alltid så häftig mat!
SvaraRaderaOjoj, tack för komplimangen!
SvaraRaderaoch en fin uggelhandduk har du! :)
SvaraRadera