Så här färggrann var den innan den hamnade i ugnen, men efter lite tid i hettan dämpades
kulören till en vacker brun ton. Så här får du gå till väga om du vill uppleva det samma:
Rödbetskaka:
Grund:
3 dl vetemjöl
2 msk majsmjöl
2,5 dl rårivna rödbetor
1,5 tsk kanel
2 dl valnötter
0,5 tsk muskot
0,75 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
2,5 dl sojamjölk
2 dl socker
1 tsk äppelcidervinäger
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
Glasyr:
1,5 dl florsocker
1 pkt tofuline creamy spread naturell
1,5 msk mjölkfritt margarin
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sojamjölk och vinäger i en skål och rör om ordentligt. Blanda mjöl, bakpulver, majsmjöl, muskot, kanel, bikarbonat och salt i en annan skål. Rör därefter ner olja, socker och vaniljsocker i skålen med sojamjölk och vinäger. Blanda omsorgsfullt. Tillsätt mjölblandningen till sojamjölksblandningen under ständig omrörning. Rör ner rivna rödbetor och brutna valnötter. Smörj en kakform med fett, förse den också med lite ströbröd. In i ugnen i 40-45 minuter eller tills du kan sticka med en tandpetare i mitten av kakan utan minsta kladd. Låt margarinet stå i rumstemperatur tills det mjuknat och mixa med övriga glasyringredienser. Bre på toppen av kakan när den svalnat.
Wiii! Det verar jättegott och visst ska man unna sig ibland (ofta!)!!
SvaraRaderaEller hur! Man får och bör unna sig lite ibland :)
SvaraRadera