onsdag 16 november 2011

Krämiga gratängen

Krämig gratäng:
6 potatisar
3 morötter
50 g mjölkfritt margarin
ströbröd
ört efter smak
salt
svartpeppar

Skala potatis och morötter, riv sedan båda grovt. Blanda med margarin, örter, salt, peppar och fördela jämnt i en stor kvadratisk ugnsform. Toppa eventuellt med tunt hyvlad margarin och sedan ströbröd. Grädda i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader celsius. Låt sedan gratängen stå och svalna och dra sig ett slag för bästa möjliga konsistens.
Till det spisades broccoli, bladgrönt, en sås jag snodde ihop på havregrädde, dill, tofutti sour supreme, grönsaksfond och salt. Ja, och sen var det ju sojagrytbitar från goodsoy stekta i liquid smoke, kikkoman sojasås och sesamfrön också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar