torsdag 18 augusti 2011

Au revoir

En av mina bästaste vänner flyttar från skåne till Uppsala för att plugga, men inget tråkigt som inte för något gott med sig. I helgen hölls ett litet avskedskalas (fast avsked låter dramatiskt, vi ses ju igen) med mat och galej och allsång och skrål hela natten lång. Själv käkade jag bulgur, ugnsbakade grönsaker (närmare bestämt rödlök, blomkål och gul zucchini, gul zucchini var förövrigt hiskeligt gott) kryddade med timjan och sist men inte minst en ny version av min favorit tofubiffar.

250 g tofu
1,5 tsk sambal olek
1 msk mango chutney
2 msk tomatpuré
sojasås
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
salt
2 nävar havregryn

Smula tofun i en bunke, rör ner sambal olek, mango chutney, tomatpuré, och pressad vitlök. Tillsätt havregryn och knåda ordentligt så att det enkelt går att forma biffar, smaka därefter av med salt, peppar och sojasås. Stek på hög värme i olja i några minuter per sida.

2 kommentarer:

  1. Måste prova biffarna, låter jättegoda.

    SvaraRadera
  2. Åh, hoppas du gillar..! finns ganska många recept på olika tofubiffar här (http://moresunshinelightbreeze.blogspot.com/search/label/Biffar), men de här är de nyaste i den familjen..

    SvaraRadera