torsdag 7 april 2011

Chipotleschickling

Chipotlesalsa
1 röd chilifrukt
6 medelstora tomater
2 krm kanel
0,5 tsk salt
1 msk socker
1 msk tomatpuré

Rensa bort chilifruktens frön (glöm inte att ha plastpåsar på händerna, chili kan bränna som få och man vet aldrig var fingrarna hamnar...), och skär sedan upp chilin i mindre bitar och rosta lite lätt i en stekpanna. Skär upp tomaterna och rör ner dessa i pannan, låt puttra i några minuter. Mixa blandningen slät tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare. Klart!

Så görs alltså själva chipotlesalsan, om suget för chipotleschickling finns är det bara att fortsätta genom att finhacka en gul lök och steka denna tills den börjar bli genomskinlig. I med 1 paket av Veggos istället för kyckling och stek tills bitarna fått lite stekyta. I med chipotlesalsan, låt alltihop götta ihop sig i några minuter på lite lägre värme och servera sedan. Gärna tillsammans med pärlcouscous, zucchini, haricotes verts, paprika och selleri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar