måndag 30 augusti 2010

Ytterligare klyftpotatisvariant


Klyftpotatis är gött, och ibland känns det bra att variera sig lite (inte för att jag äter klyftpotatis extremt ofta utan för att traditionell klyftpotatis är ett väldigt inpräglat koncept så när det experimenteras känns det spännande helt enkelt..). Så här gjorde jag;
1 kg nypotatis
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
0,5 msk grillkrydda
peppar
salt
2 st vitlöksklyftor
olja
Potatis skuren i klyftor i ugnsfast form med lite olja i bottnen, tillsätt kryddorna och rör om. Pressa till slut vitlöken 'pon top. In i ugnen i ca 40 minuter på 225 grader celsius!
Till detta kan man bevisligen med gott resultat äta; grönsaksröra gjord på lök, zucchini, tomat, tomatpuré, selleri, ingefära, koriander, salt och peppar, vegegårdens sojafiléer kryddade med tandoori och sojasås (dessa smakförhöjare ska helst tillsättas i slutskedet av stekningen, efter att filéerna fått fin färg och småknaprig yta), sås gjord på mango/ananaschutney + sojagrädde och naan bröd för tusan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar