4 st stora röda paprikor
1 gul lök
2 st morötter
2-3 vitlöksklyftor
olja
3 dl avorioris
2 dl röda linser
salt
peppar
oregano
rosmarin
passerade tomater
Sätt ugnen på 175 grader celsius. Koka linserna. Häll av vattnet och skölj med kallt vatten tills linserna svalnat. Ställ linserna åt sidan. Tärna morot, finhacka lök och vitlök. Tillsätt kryddor. Fräs i kastrull på låg/medelhög temperatur med olja och häll ner riset efter ett litet tag. Tillsätt så mycket vatten som rispaketet anger är rätt mängd till 3 dl ris. Låt koka tills allt vatten kokat bort. Rör ner linserna och tillsätt passerade tomater tills konsistensen är lite kladdig, men fortfarande fast. Skär av toppen på paprikorna och rensa ur dess frön. Förgrädda paprikorna i ugnen i ca 10 minuter i en ugnsfast form. Fyll sedan upp med fyllning och in i ugnen i 10 minuter igen.
Om man vill kan man minska mängden morötter och ha i lite kålrot istället. Eller varför inte byta ut riset mot bulgur? Eller kanske steka svamp och ha i.. eller skippa passerade tomater i fyllningen och gör i stället en tomatsås till. Eller gör en kall vit sås.. eller... ja, möjligheterna är många, och det allra flesta varianterna blir riktigt bra.
Frank älskar fyllda paprikor och blev nu jätte sugen på att exprimentera fram gottiga fyllningar!
SvaraRaderaJa, do it Frank! Tror inte du kommer bli det minsta besviken..
SvaraRadera