Vad ska vetegluten vara bra för då? Jo, om man blandar pulvret med vatten i ungefär lika delar (jag brukar ta lite extra vetegluten och lite mindre av vattnet för något fastare konsistens), knådar till en deg, skär upp i önskade former, kokar bitarna i 20 minuter och sedan steker bitarna får man finfin seitan! Seitan som är så gott. Jag brukar också blanda ner de kryddorna jag är sugen på när pulvret ska blandas med vatten, för bästa möjliga smakupplevelse.
Häromdagen blandade jag ner en stor klick senap och lite sojasås;
Till detta spisades some fresh grönsaker, lite ris och en hummusvariant med (förutom självklara kikärtor, tahini, spiskummin, koriander, salt, lite olja, citronsaft och vitlök) lite gröna ätror och solroskärnor för att få lite extra mos-feeling.
Åh, det gamla vita-pulvret-tricket! ;D
SvaraRaderaFo sure!
SvaraRadera