Jepp, september har kommit, hösten har med andra ord gjort sitt officiella intåg och det betyder bland annat följande för min matlagning;
a) det blir fler storkok för nu ska det pluggas ordentligt
b) sopp-säsong!
Soppor är något av det bästa, särskilt på höstkvisten när det blåser kallt och den traditionella skånska gråheten gör sig påminnd. Så här går det till när Jibe, Håkan och lilla Sebastian hookar upp o käkar;
Morots/ingefära/apelsinsoppa
1 gul lök
olivolja
10 morötter
10 potatisar
färsk ingefära
vatten
1/2 liter färskpressad apelsinsaft
1 dl sojagrädde
persilja
salt
peppar
Vi hackade och fräste löken, hällde i potatis och morötter som vi skalat och skurit i bitar. Kryddor samt riven ingefära tillsattes och det hela fick fräsa ordentligt tills bitarna började bli mjuka. Hällde på lite kokande vatten och lät det hela koka i ca 20 minuter. Sedan tillsatte vi apelsinsaft från 4 st stora apelsiner och lite sojagrädde därtill. Mixerstaven åkte fram och gjorde soppan till en slät historia och lite extra vatten fick tillsättas för att soppan inte skulle vara alltför tjock.
Som tilltugg spisades göttigt valnötsbröd + hummus, strictly the best!
onsdag 1 september 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
AH! Schysst soppa! Den vill jag testa!! Hohoho, finfin blogg!
SvaraRaderaHej! Vad roligt att du hittat till min blogg! din ser också väldans fin ut, jag ska nog smygfölja dig framöver..
SvaraRadera