Förutom gamla klassikern tartex på tub finns det också krämiga sojamjukostar från tofuline (i smakerna naturell, vitlök/persilja och ädelost), sojahårdostar, tofuskinka och tofukorv, röror från mellanöstern à la hummus eller baba ganoush, grönsakspastejer från schyssta märken som zwergenwiese och gran vito. Men så kan man ju göra eget också, vilket jag såklart förespråkar!
Lidegodalinspastejen
100 g tofu
1 dl röda linser
25 g vegetabiliskt margarin
1 stor morot
1 lök
några teskedar tomatpuré
färsk basilika
salt
peppar
1/2 äpple
Koka linserna. Koka morot. Hacka lök och äpple och stek tills de blivit lite mosiga. Mixa ihop väl med de andra ingredienserna i en matberedare. Smaka av med kryddorna.
Paprika&mandelpastej
2 stora röda paprikor
3-4 vitlöksklyftor
persilja eller oregano
salt
peppar
50 g mandlar
50 g vegetabiliskt margarin
Koka paprikor och vitlök i gemensam kastrull med skal och stamfästen intakta i ca 20 minuter. Låt svalna och rensa bort oätbara delar. Mixa ihop med övriga ingredienser.
Fler recept finns såklart och kanske redovisas de någon gång i framtiden.. Lev & må!
är jordnötter veganiskt? isf kan man göra sitt egna jordnötssmör. bara köra nötterna i matberedare/mixer till nötternas egna olja binder ihop och gör det krämigt. ju längre man kör, desto smetigare smör!
SvaraRadera/okänd logoped
Hej okända logoped! Jodå, jordnötter är veganska och jag älskar att göra mitt egna jordnötssmör precis så som du beskriver det.. köper aldrig jordnötssmör!
SvaraRadera