Jag vet. Julen är slut, men det betyder inte att pepparkaksbeståndet är det. Av någon konstig anledning blir det massa smulor, småbitar men väldigt få hela fina pepparkakor kvar mot slutet, och det är ju precis som med chipsen. Det smakar inte lika gött när det är småbitar. Obestridlig fakta. Men för den sakens skull ska vi inte anse pepparkakskrosset vara helt odugligt.
Pepparkaksstracciatella
1,75 dl sojavispgrädde (alpro airy & creamy)
ca 1/2 msk socker
50 g mörk choklad
1 näve pepparkakskross
0,25 dl vaniljsoyghurt
Vispa grädden några minuter tills den börjar fluffa till sig ordentligt. Blanda ner grovt hackad choklad, pepparkakskross, socker och soyghurt och fortsätt vispa tills allt blandats ordentligt. Släng in smeten i glassmaskinen och låt den snurra runt kalaset i ca 15 minuter. Servera direkt.
onsdag 2 januari 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det här ska nog provas till helgen!
SvaraRaderaGör't! Det var riktigt gött, skulle nog funka fint att köra på vaniljstång också men hade ingen hemma.
Radera