Burgare är the bomb på sommaren. Jag höftade ihop en bastant burgarbiff med vetegluten och kikärtor som bas, använde snabbaste avokadopålägget som dressing, ett två skivor sesambröd (för det där hamburgarbrödet som säljs över allt är inte så himla gött alla gånger, och det är massa bös i), fräsch sallad och lite skurna råa grönsaker. Kanske en svalkande dryck till. Och coleslaw, såklart.
Coleslaw:
2 dl naturell soyghurt (alpro)
2-3 msk skånsk senap
5 dl strimlad vitkål
2-3 morötter
salt och peppar efter smak
en skvätt citronjuice
Rör ihop soyghurt och senap i en skål, smaka av blandningen med salt, peppar och citron. Rör ner strimlad vitkål och grovt riven morot, blanda väl. Serveras sval.
fredag 27 juli 2012
Seitan&kikärstburgare med avokadodressing och coleslaw
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar