Penne med Pumpa&morotscrème:
2-3 portioner Penne
450 g muskatpumpa
200 g morötter
1 gul lök
1 dl havregrädde
färsk oregano
olivolja
salt
peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Tärna pumpa, skiva morötter och skär löken i 4 jämnstora bitar. Lägg alltsammans på en ugnsplåt, ringla lite olja över och släng in plåten i ugnen tills allt börjat få färg och mjuknat en aning. Koka under tiden penne enligt anvisnigarna på paketet. Mixa pumpan, morötterna och löken till en slät crème tillsammans med havregrädde i en matberedare. Smaka av med finhackad färsk oregano, en skvätt olivolja, salt och peppar. Häll av pastavattnet och blanda pastan väl med pumpa&morotscrèmen.
Det och sockerärtor, rostade solrosfrön och mina bästa sojabullar. Lycklig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar