torsdag 12 juli 2012

Penne med pumpa&morotscrème


Pasta & fejkkött måste inte innebära makaroner med något halvfabrikat och ketchup på. Det kan faktiskt vara mycket intressantare och nyttigare än så, utan att det för den sakens skull behöver ta så fasligt lång tid att tillaga.

Penne med Pumpa&morotscrème:
2-3 portioner Penne
450 g muskatpumpa
200 g morötter
1 gul lök
1 dl havregrädde
färsk oregano
olivolja
salt
peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Tärna pumpa, skiva morötter och skär löken i 4 jämnstora bitar. Lägg alltsammans på en ugnsplåt, ringla lite olja över och släng in plåten i ugnen tills allt börjat få färg och mjuknat en aning. Koka under tiden penne enligt anvisnigarna på paketet. Mixa pumpan, morötterna och löken till en slät crème tillsammans med havregrädde i en matberedare. Smaka av med finhackad färsk oregano, en skvätt olivolja, salt och peppar. Häll av pastavattnet och blanda pastan väl med pumpa&morotscrèmen.

Det och sockerärtor, rostade solrosfrön och mina bästa sojabullar. Lycklig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar