Kålrotssoppa med sting av ingefära:
1 kålrotshuvud
1 fänkål
8 potatisar
1 gul lök
6 cm ingefära
salt
peppar
dill
gurkmeja
2-3 msk citronjuice
1/2 purjolök
200 g bladspenat
Skala kålroten. Skär upp kålrot, fänkål, potatis och gul lök i grova bitar, bred ut bitarna på en ugnsplåt. Ringla olja över plåten och sätt in i ugnen på 225 grader i 30-35 minuter eller tills bitarna börjar mjukna och få färg. Häll över grönsakerna till en stor kastrull, tillsätt riven ingefära, gurkmeja och dill och täck sedan över med kokhett vatten. Låt puttra ett slag och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och citronjuice. Fräs purjolök och bladspenat till dekoration. Dekorera gärna med fänkålsspröt också. Det brukar bli fint.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar