1 portion nudlar (jag använde kinesiska fullkorns xiamen-nudlar)
1 gul lök
1 medelstor blomkål
1 röd paprika
1 grönt äpple
1 näve rostade och saltade cashewnötter
1 näve färska sockerärtor
curry
cayennepeppar
sukiyaki-sås
sesamolja
rapsolja
Skala och finhacka löken, skär upp blomkålen i mindre bitar. Fräs löken tillsammans med curry och cayennepeppar i lite rapsolja i en stor gryta. När löken fått lite färg är det dags att skruva upp värmen ordentligt på plattan och kasta i blomkålen. Medan blomkålen får en fin stekyta kan man passa på att koka upp nudlarna (om de har kort koktid, annars bör detta göras i förväg), tärna äpplet och rensa samt hacka paprikan. När rapsoljan tagit slut och det är torrt i grytans botten tillsätts ungefär lika delar sukiyaki-sås och sesamolja varpå paprikan och äpplet får slinka ner i grytan. Häll av nudlarna och rör ner dessa i grytan tillsammans med cashewnötter och sockerärtor och servera efter någon minut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar