tisdag 1 mars 2011

Aloo ki tikki

Langa upp ingredienserna:
3-4 potatisar
1/2 blomkålshuvud
1-1,5 dl kokta ärtor
2 små gula lökar
garam masala
koriander
salt
peppar
färsk ingefära
0,5-1 dl vetemjöl

Skala potatis och lök och skär upp i mindre bitar, skär upp blomkålen och låt alla tre koka tillsammans tills de blivit lite lagom mjuka. Häll av vattnet och låt kastrullens övriga innehåll ligga kvar i kastrullen som du sätter tillbaks på kokplattan (så att så mycket vätska som möjligt försvinner, om ingredienserna inte blir tillräckligt torra måste betydligt mycket mer vetemjöl användas och det dämpar ju smaker så det lönar sig att vara lite extra noggrann vid just detta moment...). Blanda ihop med gröna ärtor och mosa med en pärstamp. Ner med kryddor, riv lite ingefära och häll i, rör ner mjöl. Blanda ordentligt, smaka av, pressa till små fina biffar.

Stek i olja på hög värme.
Sen kan man ju käka lite hur man vill, men kan ju tipsa om att de smakade väldans gott i grovt libanesbröd (de där gröna förpackningarna med en liten figur som ser ut som disneys Alladin på, ni vet?) med himmelsk hummus samt en paprika/tomat/okra-röra!
Ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar