Peanut butter chocolate chip cookies
2,4 dl vegetabiliskt margarin (rumstempererat)
1,2 dl jordnötssmör (gör eget vetja! bara att mixa rostad, lättsaltade jordnötter i matberedare i typ 5 minuter sen har du ditt eget jordnötssmör)
1,2 dl strösocker
1,2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3,6 dl mjöl
ca 150 g mörk choklad (eller mer för finsmakaren (...moi!))
Blanda margarin, jordnötssmör, socker, farinsocker och vaniljsocker i en större skål. Blanda väl på valfritt sätt tills ingredienserna bildat en småkrämig massa. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål. Blanda de två skålarnas innehåll med varandra (och om man väljer att ha i noegg så är det nu det ska in i leken.. är dock lite tveksam till om det verkligen behövs, men då detta är ett veganiserat recept så fick det åka med första, och hittills enda, gången jag testade). Blanda tills du har en tjock deg. Grovhacka chokladen och blanda ner. Klicka ut kakdeg på en bakplåtspapper beklädd bakplåt av storleken 1-2 msk/klick och glöm inte att lämna lite utrymme mellan varje blivande kaka (de flyter ut en del i ugnen). In i ugn på ca 190 grader i 15 minuter. Låt svalna och käka tills du storknar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar