måndag 15 juli 2013

RAW PB&J-CAKE

Botten:
200 g valnötter
12 färska dadlar
vanilj från en halv vaniljstång

Mixa valnötterna till ett pulver, kärna ur dadlar och skrapa ur vaniljstången och tillsätt dessa. Fortsätt mixa tills blandningen nått en någorlunda jämn konsistens. Blanda eventuellt ner en halv näve hackade valnötterna om du uppskattar lite chrunch. Bred ut i bottnen av en form.

Jordgubbslager:
3,5 dl macadamianötter
1,5 dl färska jordgubbar
en nypa havssalt

Blötlägg macadamianötter i 4 timmar. Häll av vattnet och låt droppa av ordentligt. Mixa med jordgubbarna och lite salt.

Bred ut över bottnen. Ställ in i frysen tills jordgubbslagret satt sig.

Topping:
Färska jordgubbar
Jordnötssmör

Dekorera efter egna preferenser.


1 kommentar: