Mungbönsfettucini med avokadoalfredo:
2 portioner mungbönsfettucini
1,5 mogna avokadofrukter
halv citron
2 portioner mungbönsfettucini
1,5 mogna avokadofrukter
halv citron
1 tät eller 2 lite glesare färska rosmarinkvistar
en nypa salt
en nypa salt
2 tsk olivolja av det finare slaget
0,5 dl god naturell sojamjölk
Koka pastan enligt anvisningarna. Kärna under tiden ur avokadon och gröp ur fruktköttet som du sedan mixar till slät konsistens. Vispa ut med sojamjölk och olivolja, smaka av med citronjuice, salt och riktigt finhackad rosmarin. Häll av pastavattnet och rör ihop med den tjocka såsen.
0,5 dl god naturell sojamjölk
Koka pastan enligt anvisningarna. Kärna under tiden ur avokadon och gröp ur fruktköttet som du sedan mixar till slät konsistens. Vispa ut med sojamjölk och olivolja, smaka av med citronjuice, salt och riktigt finhackad rosmarin. Häll av pastavattnet och rör ihop med den tjocka såsen.
Till det stekt fänkål, bladspenat och vitlök plus grillade körsbärstomater. Satt som en smäck.
Pastan i sig var okej men ingen överväldigande smaksensation. Ungefär som vanlig standardpasta, möjligen en aning strävare. Proteininnehållet är dock roligt att kunna stoltsera med inför eventuella proteintvivlare. 45 g protein per 100 g pasta. BAM!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar