Pizzabotten:
3 dl vetemjöl
1,5 dl rågsikt
25 g jäst
1,5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
en nypa salt
en nypa socker
Lös socker och jäst i en bunke men ljummet vatten. Tillsätt salt och olivolja och därefter mjölsorterna fasvis. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 35 minuter.
På pizzan hamnade en tomatsås som fått puttra några timmar med balsamico, örter, en nypa socker (gör underverk för tomatsåser, behövs inte mycket). Plus champinjoner, paprika, rödlök, redwoods fejkkorvskivor med vitlökssmak samt sojaost med paprika&chili från samma tillverkare.
In i ugnen 15-20 minuter på 200 grader celsius.
Måste ge höga betyg till redwood. Både korven och osten sparkade röv på pizzan. Härligt sting och schysst konsistens, tyckte osten smälte fint och var krämig men med viss hetta. Två av två tummar upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar