tisdag 30 oktober 2012

Champinjon&spenatfyllda smördegsknyten


Smördegsknyten. Bara smaka på ordet. Jag är inte sen med att erkänna att min lingua längtar tillbaks, och på något sätt tycker jag att det alltid känns lite lyxigt med smördegsknyten fastän det är hur lätt som helst att tillaga och görs mer eller mindre i en handvändning.
Till 225 g smördeg (mjölkfri såklart, vilket de allra flesta är i svenska butiker) behövs:
300 g bladspenat
250 g champinjoner
1 gul lök
rosmarin
1/4 dl havregrädde
salt
peppar
+ smakneutral olja till stekning
Sätt ugnen på 200 grader. Fräs hackad lök tillsammans med rosmarin. Rör ner spenat och skurna champinjoner i pannan när löken mjuknat. Tillsätt havregrädde mot slutet, smaka av med salt och peppar och  låt allt puttra i någon minut innan du tar pannan av plattan. Skär smördegen i 6 jämnstora bitar, lägg upp fyllning och vik ihop. In i ugnen i 15 minuter.
Servera till exempel med en sallad på rårivna morötter och rödbetor, och crema di balsamico därtill.

1 kommentar: