Att jag gillar pizza är ingen hemlighet. Men att pesto istället för tomatsås på pizzan skulle vara en hit var jag länge tveksam till. Helt obefogat, skulle det visa sig. Det var apgött, fast en helt annan rätt såklart.
Deg:
2 dl vatten
25 g jäst
4,5-5 dl vetemjöl
1 msk olivolja
1 tsk socker
1 tsk salt
Lös socker & jäst i fingervarmt vatten. Tillsätt salt & olja o därefter mjölet fasvis. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30-40 minuter.
På pizzan:
Dubbel sats mandelpesto plus ytterligare ca 0,5 dl olivolja
150 g grön sparris
1/4 rödlök
Ruccola
Zucchini
Crema di balsamico
Flingsalt
Rör ut peston med olivolja och bred ut på den utkavlade pizzadegen. Toppa med sparris, tunt skuren rödlök och tunt hyvlad zucchini. In i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Ta ut och toppa med ruccola, crema di balsamico och flingsalt.
torsdag 30 augusti 2012
Pizza med mandelpesto, rödlök, sparris & crema di balsamico
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Verkar sjuuuuukt gott!!!!! :)
SvaraRaderaDet var det också! Fast kanske inte riktigt lika gott som nya gyrospizzan
Radera