Nu när värmen börjar hitta tillbaks tycker jag att det passar fint med svala rätter med krispiga ingredienser som bjuder på tuggmotstånd. Som motvikt till sopporna som dyker upp om ett halvår när minusgraderna hälsar på igen. Moghrabiah (även känt som pärlcouscous) är en helt ljuvlig couscousvariant som har som enda nackdel att den kräver längre koktid, men det är det värt när kornen väl får beröra gomseglet.
Ingredienser:
1 fänkålsstånd
30 g ruccola
1 orange paprika
4 portioner pärlcouscous
1/2 citron
färsk ingefära
salt
en näve sesamfrön
torrostade cashewnötter
sockerärtor
Koka pärlcouscous enligt anvisningarna och låt sedan svalna av en aning. Skär fänkålen i tunna bitar, hacka paprikan och blanda ner i en skål tillsammans med pärlcouscous. Smaka av med färskpressad citronjuice, finriven ingefära och en gnutta salt. Tillsätt därefter ruccola och sesamfrön och blanda. Toppa rätten med cashewnötter och sockerärtor.
torsdag 17 maj 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar