Indiska knyten med bladspenat
200-250 g bladspenat
1 litet blomkålshuvud (ungefär ett halvt normalstort)
2 dl röda linser
7 potatisar
2 morötter
olja
1,5 dl kokosmjölk
sesamfrön
vegetabilisk smördeg
curry
sambal olek
ingefära
salt
sesamolja
Koka skalad och tärnad potatis tillsammans med fint skuren blomkål i lättsaltat vatten. Koka samtidigt röda linser i en annan kastrull. Häll av vattnet och ställ kastrullerna åt sidan. Stek spenat i olja tillsammans med curry, salt och ingefära. Tillsätt rivna morötter och sambal olek. I med potatis och blomkål och låt dem beblanda sig ordentligt med vad som redan finns i pannan. Tillsätt sedan sesamolja, kokosmjölk och röda linser. Låt blandningen götta ihop sig ordentligt (den ska vara lite som en tjock röra). Låt blandningen svalna. Lägg lite av blandningen i hörnet av en kvadratisk smördegsbit. Vik över degen och tryck ihop. Pensla med lite olja och strö över sesamfrön In i ugnen på 225 grader celsius i 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar