Lagade välsmakande lasagne för ett tag sen på passerade tomater, basilika, lök, vitlök, morötter, black eye beans, champinjoner. Inte fel någonstans. På toppen hade jag krämig bechamelsås...
Bechamelsås
50 g vegetabiliskt margarin
5-6 dl sojamjölk
1 dl vetemjöl
muskot
salt
peppar
Smält margarin i kastrull, blanda växelvis ner sojamjölk och vetemjöl under ständig omrörning. Låt såsen koka lite tills dess att du är nöjd med koncistensen. Smaka av med kryddorna och smeta sedan på lasagnetoppen innan den skickas in i ugnen.
Vill man lyxa till lite extra kan man, som jag denna gång, strö över riven cheezly super melt av valfri smak ovanpå såsen innan lasagnen ska in i ugnen, sen smälter den så fint och smakar extra smarrigt och krämigt.
Din blogg är fantastiskt!
SvaraRaderaJag bockar som tack! Värmer gott i bröstet att få höra det från en fellow vegan!
SvaraRadera