Hookade upp finfina vårrullepapper på Ris&Curry här i Lund (kanske inte min favoritbutik direkt men när det kommer till asiatisk matlagning och kryddor kan dom sin grej..) och fyllde på följande vis;
1 litet vitkålshuvud
3 morötter
300-400 g vattenkastanjer
200-250 g böngroddar
olja
ingefära
sojasås
salt
peppar
paprikapulver
Strimla vitkålen, riv morötterna, skär vattenkastanjerna i skivor. Fräs vitkålen i olja och sojasås tills den blivit smått genomskinlig. Tillsätt sedan morötter, böngroddar och vattenkastanjer och låt steka ihop en stund. Smaka av med ingefära, salt, peppar och paprikapulver. Låt svalna en aning. Lägg lite fyllning på vårrullepappret och rulla ihop till fina rullar och stek i olja.
Basmatiris, råriven rättika plus borlottibönor och curry, rostade sugar snaps, jordnötter och min egenkomponerade kokos&apelsinsås!
Kokos&apelsinsås
ca 3 dl kokosmjölk
1 apelsin
ca 2 msk vetemjöl
salt
peppar
gurkmeja (mest för den fina färgens skull)
några teskedar sesamolja
Koka upp kokosmjölk i en kastrull. Riv apelsinskal så fint rivjärnet förmår och hutta i. Pressa i apelsinjuicen också. Låt koka i några minuter och red sedan av med vetemjölet. Smaka av med salt peppar och gurmeja. I med lite sesamolja under omrörning. Du är hemma.
Gaaawd så gott.
SvaraRaderaLätt att du är Dr. Dre. Du var Dr. Dre innan Dr. Dre fanns!
Haha det blev väldigt smarrigt och mäktigt faktiskt.. gött! då har vi klubbat det, jag är dr. dre! :)
SvaraRaderamm kokos- och apelsinsås låter riktigt gott!
SvaraRaderaVad trevligt att höra anni! tyckte själv att det var sesamoljan som satte extra mos på den såsen, så glöm inte den om du skulle prova dig på att göra en egen variant..
SvaraRadera