torsdag 14 oktober 2010

Tofubiffar part deux


För ett tag sen skrev jag om mitt lyckade försök med tofubiffar, och nu har jag gjort det igen - modifierat receptet (men grunden är den samma) och kommit upp med nya grymma tofubiffar!

Gröna tofubiffar
450 g tofu
1/2 gul lök
3 msk krossade linfrön
2 dl hackad spenat
3 vitlöksklyftor
salt
peppar
bockhornsklöver
anis
muskot

potatismjöl

Mosa tofun, finhacka löken (jag borde varit mer noggrann än vad jag var, men det funkade fint ändå) och blanda sedan ihop dessa med spenat, linfrön och kryddor. Pressa vitlöksklyftorna och rör ner. Blanda i potatismjöl tills dess att det enkelt går att krama fasta biffar av smeten, och smaka sedan av och tillsätt eventuellt mer av de kryddor som kommit i skymundan. Stek i olja i några minuter tills de fått lite färg och byt sedan sida.

Därtill förtärdes; en röra på kikärtor, lök, zucchini, böngroddar som jag slängt ihop med liten vinägrett o kryddor, lite tomater och alltsammans ihoprullat i hembakt kikärtsbröd med smak av koriander och spiskummin.

5 kommentarer:

  1. Duuude. Snälla öppna café en vacker dag!

    SvaraRadera
  2. Haha ja varför inte, om ljudnörderiet skiter sig totalt så ska jag absolut överväga det :)

    SvaraRadera
  3. Äh, det går säkert att kombinera! Alla caféer behöver väl en audionom!

    SvaraRadera
  4. ser riktigt fint ut! ska jag absolut ta och testa en dag. spenat kan ju inte vara fel liksom! och ja, jag borde kommentera här oftare för du har giddiga recept. så, heja!

    SvaraRadera
  5. Anni: jag tackar och bockar, och som norrmännen säger "spenat er dritten!"

    SvaraRadera