Café Någorlundas Pannakaugor (apelsinchokladspecialarvarianten)
1 liter mjöl
3 msk bakpulver
2 tsk salt
1/2 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 liter havremjölk
100 g smält vegetabiliskt smör
Noegg motsvarande 4 ägg
200-250 g mörk apelsinchoklad
Blanda alla torra ingredienser (mjöl, bakpulver, salt, socker, vaniljsocker). Häll i hälften av havremjölken och vispa så gott det går. Häll sedan i resten av havremjölken efter hand. Tillsätt sedan det smälta vegetabiliska margarinet och till sist noegg. Hacka choklad grovt och blanda ner i smeten. Stek.
Lite jordgubbssylt på det sen är jag hemma!
Om någon undrar hur mycket pannkakor det blir med detta recept kan jag lugna denna fiktiva person med att det blir a shitload av american pancakes. Inte nog med det, det här är givetvis inte som mesiga svenniga pannkakor. De här är amerikanska och därmed apmättande. För den som inte testat alltså.
Med detta grundrecept kan massvis med olika kombinationer göras, bara att slänga in jordgubbar, blåbär, äpplen, banan eller vad man nu är sugen på.
And also... Om det finns lite apelsinchoklad kvar i skafferiet finns det en enkel men ganska lyxig dryck att tillreda; apelsinchokladmjölk.
Smält chokladen i en kastrull och häll på någon god sojamölk och värm under ordentlig omrörning (eventuellt kan man smaka av med lite extra kakao alternativt socker om man har måttat fel på sojamjölken/chokladen eller helt enkelt tycker att chokladen inte är söt nog). Welcome to the good life.
nommmmmnomnom PANCAKE BONANZA :D
SvaraRaderayou know it!
SvaraRadera