söndag 24 oktober 2010

Jag tar svamp

Igår lagades fylld portabellasvamp. Det var gött, enligt flera källor. Socialstyrelsen råder er; Try this at home.

Fyllning
2 överstora tomater (skulle gissa på ca 4 normalstora)
1 gul lök
ca 4 msk tomatpuré
1 msk tahini
salt
peppar
sesamolja
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk sambal olek

Finhacka tomat och lök och blanda med övriga ingredienser i en bunke så att blandningen blir lite mosig och rörig. Gröp ur stammen på svampen, hiva i fyllning. Riv cheezly goudastyle (den smältiga, var faktiskt första gången jag testade... ingen vegusto direkt, men klart värt ett köp.. 4 av 5 vildvuxna veganskägg tror jag) och strö över. In i ugnen på 200 grader celsius i sisådär en kvart.

Till detta käkades aprikosmandelkanelpilaffris och lite rå paprika. I say yum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar