fredag 19 augusti 2011

Tomatpaj

Fyllning:
250 g örttofu (jag använde alpros för den fanns till hand och jag tycker den är god, men om man bara har naturell tofu går det såklart bra att använda den och istället krydda med massa mummiga örter och kryddor)
ca 1 dl havregrädde
10-15 soltorkade tomater
salt
peppar
2-3 vitlöksklyftor
valfritt antal romanticatomater till dekoration

Deg:
75 g mjölkfritt margarin
2,5 dl vetemjöl
1,25 dl rågsikt
0,75 dl vatten
0,75 tsk salt

Skär margarinet i småbitar och knåda ihop med övriga degingredienser (vätskan tillsätts med fördel fasvis). När degen har rätt konsistens ska degen plattas ut försiktigt i en pajform. Stick håll lite varstans och förgrädda på 250 grader celsius i ca 10 minuter.
Medan pajskalet förgräddas; smula ner tofun i en bunke och tillsätt havregrädden. Skär de soltorkade tomaterna och blanda ner i fyllningsbunken. Blanda väl och smaka sedan av med pressad vitlök, salt och peppar. Ta ut pajskalet ur ugnen, fyll det med din fyllning och skiva slutligen romanticatomater och dekorera pajens topp. In i ugnen igen på 200-225 grader celsius, i ungefär 40 minuter eller tills fyllningen känns tillräckligt fast och du är nöjd med pajens nyvunna färg. Låt pajen svalna av ett slag (då stelnar fyllningen ytterligare lite och viktigast av allt, du slipper bränna tungan och mista möjligheten att känna smaken av din nya kreation) och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar