måndag 15 augusti 2011

Non-meat-balls

Nu är det dags för tofuveckan! Måndag till söndag, 7 dagar, 7 inlägg och jag är smått euforisk. Jag inleder med ett trevligt alternativ till svenniga rätten pasta och köttbullar;
Non-meat-balls

450 g tofu
cayennepeppar
vitlökspulver
tamari sojasås
salt
0,5 dl ströbröd

Mosa tofun i en bunke. Krydda tofusmulet efter smak med cayennepeppar, vitlökspulver, sojasås samt salt. Tillsätt ströbröd (mängden ströbröd beror givetvis på hur mycket sojasås du smaksatt med och hur mycket vätska som följt med tofun från förpackningen, men för mig fungerade 0,5 dl fint och jag skulle tippa på att det är en bra mängd att utgå ifrån), knåda ordentligt och låt sedan smeten stå och dra, minst 15 minuter men gärna längre. Rulla till små bollar och stek i olja på medelhög temperatur och försök att hålla bollarna i förflyttning mer eller mindre hela tiden så att de får jämn stekyta och blir helt genomstekta.

Detta käkades tillsammans med romansallad, avvattnad och stekt aubergine, fullkornspenne, tomatsås samt parmazano det vill säga den där veganska parmesanosten som funnits på marknaden typ hur länge som helst men som jag faktiskt av någon anledning aldrig tidigare provat. Parmazano var faktiskt riktigt schysst, bättre än många "äkta" parmesanostar jag smakat. Fast så har jag ju aldrig varit sådär överförtjust i original parmesanen så jag kanske inte är rätt person att fråga.

2 kommentarer:

  1. Åh så bra idé. Ser fram emot veckan!

    SvaraRadera
  2. Tack för peppen, hoppas du blir nöjd.. kommer mycket göttigheter i veckan.

    SvaraRadera