torsdag 11 augusti 2011

Pastanight

Satt ute i kvällssolen i vackra norrland och mumsade i mig följande smarriga måltid. Fullkornspenne med romantica tomater, riven morot&äpple, rostade & marinerade kikärtor (grymt god marinad - finrivet citronskal, citronjuice, sesamolja, salt, crema di balsamico), oliver samt hemmgjord mandelpesto. Inga konstigheter någonstans, allting är väldigt enkelt att tillreda men tillsammans bildade de en härligt färggrann och välsmakande tallrik bra käk.

Mandelpesto
1 kruka färsk basilika
ca 150 g sötmandel
0,5-1 msk citronjuice
flingsalt
svartpeppar
halv solovitlök
ca 0,5 dl olivolja

Mixa mandeln tills den antagit pulverform, tillsätt basilika och olja och fortsätt mixa tills dessa bildat en kladdig enhet. Smaka sedan av med salt, peppar, citron och pressad vitlök.
Marinerade kikärtor!

Apropå kvällssol så är det ett riktigt trevligt fenomen uppe i norr, solen kanske slickar horisonten innan den stiger uppåt igen men helt ner går den inte. Kan ge upphov till mysiga kvällar med värme och eftersom i alla fall jag är van vid att gå och lägga mig när det blir mörkt så slås denna reflex tillfälligt ut i den norrländska sommarnatten och man känner sig tokpigg in på småtimmarna/morgonen och har massa sprudlande energi kvar. Eller så ger kvällssolen bara upphov till sömnbrist för den ovane, åsikterna går lite isär.
Hela ensamblen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar