tisdag 16 augusti 2011

Bananpaj

Jag fortsätter med en söt tofupaj med silkentofu. Silken tofu är en väldigt mjuk tofuvariant som jag personligen tycker funkar bra i bakning. Jag har aldrig varit i Kina, men ryktet säger att de på sina ställen har tofuutbud (haha rolig stavning) med olika tofusorter ungefär som vi har ostdiskar här i västvärlden. I Sverige finns väl i princip vanlig fast tofu och sen den mjuka silken tofu. Ganska fattigt egentligen, ungefär som om vi skulle ha två sorters ost i ostdisken. Nu är jag av förklarliga skäl inte galen i ost, men jag tror ni förstår liknelsen.
Men inte hänga läpp, det går att göra otaliga rätter på tofu (även om bara två sorter finns att tillgå) och dessutom går det ju faktiskt att åka till Kina samt utöva konsumentmakt genom att köpa tofu och på så vis visa att det finns efterfrågan och så kanske utbudet växer med tiden. Tills dess kan ni testa detta;
Bananpaj

Skal:
75 g mjölkfritt margarin
3,75 dl vetemjöl
0,75 dl sojamjölk

Fyllning:
125 g silkentofu
5 mogna bananer
0,5 msk bakpulver
1 msk ljus sirap

Topping:
80 g mörk choklad

Tillaga skalet på följande vis; skär margarinet i småbitar och knåda ihop med övriga ingredienser till pajskalet, tillsätt sojamjölken fasvis. När du har en smidig deg, "smöra" en pajform med mjölkfritt margarin och tryck ut ditt skal. Förgrädda i ugnen på 250 grader i ca 5 minuter.
Mixa alla ingredienser till fyllningen noga medan skalet är i ugnen. Fyll upp skalet med fyllningen och grädda i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter.
Smält choklad medan pajen är i ugnen, och bred ut den som ett lock på pajen när du tagit ut denna ur ugnen. Låt chokladen stelna och njut.

4 kommentarer:

 1. Alltså NÄ, Sebastian. Jag tar tillbaka det där jag sa om pajer. Det där ser fan ut som en DRÖM. Dreglar här.

  SvaraRadera
 2. Hihi va kul. Det var väldigt gott, o snorlätt att slänga ihop dessutom :)

  SvaraRadera
 3. damn! den där verkar helt magisk! ps din blogg är lätt en av mina absoluta favoriter, testade din pepparkakscheesecake för ett tag sen. lätt 10 hallon av 10!

  SvaraRadera
 4. Va roligt att höra, både att du gillar min blogg o pepparkakscheesecaken! Det värmde mitt lilla hjärta en aning, helt ärligt.

  SvaraRadera