tisdag 28 september 2010

CrazyCarrotCupcakes!


Cupcakes är awesome. Inget utropstecken, cupcakes är awesome punkt. De är goda, fina, roliga att baka och de lyser upp en dag olikt allt annat. För ett tag sen hängde jag med kobjers bästa vegan Kirsten och då bakades det carrotcupcakes för fulla muggar, morotskaka i cupcakeformat helt enkelt! Sjukligt goda och beroendeframkallande blev dom och jag måste nog redan nu lägga in en liten varning för toppingen, väldans mättande (jag menar av graden blytung). Detta recept är förövrigt snott från finfina boken "Vego Deluxe" som rekommenderas till hög som låg.

Crazy carrot cupcakes
3 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
en nypa salt
2 msk majsmjöl
1 tsk kanel
2,5 dl sojamjölk
1 tsk äppelcidervinäger
2 dl socker
1 dl rapsolja
2 tsk vaniljsocker
2 dl rivna morötter


Glasyr
50 g margarin
3 dl florsocker
50 g tofuline creamy spread naturell
1 tsk vaniljsocker


Sätt ugnen på 175 grader celsius. Blanda sojamjölk med vinäger i en bunke och rör om ordentligt. Blanda i en annan bunke mjöl, bakpulver, bikarbonat, majsmjöl, kanel och salt. Blanda sedan ner socker, rapsolja och vaniljsocker i bunken med sojamjölk och äppelcidervinäger och vispa ordentligt. Häll sedan ner mjölblandningen i sojamjölksblandningen under omrörning. Tillsätt rivna morötter och fyll upp muffins formar ungefär 3/4 upp. In i ugnen i ca 20 minuter. Låt muffinsen sedan kallna. Ta ut det vegetabiliska margarinet i god tid så att det hinner anta rumstemperatur. Mixa ihop detta med de andra glasyringredienserna med en mixerstav och kleta därefter på glasyren på muffinsen (givetvis förutsatt att de kallnat ordentligt). Voila! You've got cupcakes. Men seriöst. Försiktigt med glasyren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar